Forsiden

Kalender

tirsdag 08. august
Bakgården

Øya Klubbdagen 2017

Inngang: Gratis!
Kl. 16:00

Velkommen til et av årets store høydepunkter hos oss på Dattera: Klubbdagen – Øyafestivalens åpningsdag!

Vi rigger opp scene og inviterer til gratis bakgårdsfestival med konserter hver eneste time fra 17:00-23:00! I år presenterer vi stolt følgende lineup:

1700 // FIEH
1800 // ELIDA HØGALMEN
1900 // VERDENSROMMET
2000 // PONETTE
2100 // BAYA
2200 // RYTMEKLUBBEN

Gratis inngang for alle fra kl 16:00
- kom tidlig!
ID: 20 ÅR


RYTMEKLUBBEN
Rytmeklubben er et DJ/produsent-kollektiv bestående av Henrik The Artist (Mad Decent), Hi-Tom (NLV), DJ Karaoke og Torjus. De møttes som studenter i Trondheim, og inspirert av klubben SUPA og «Raw Juice»-kveldene der – hvor landsmennene Cashmere Cat og Slick Shoota DJ-et – skapte de et unikt klubb-boyband, som de ironisk liker å kalle det.

Gutta markerte seg fra start med debutsingelen «Seen» i 2014, som ble både P3-listet og spunnet av flere djs på BBC Radio 1. I 2015 ga de ut sin andre singel «Girlfriend» med tilhørende EP som bar låter fra hver enkelt produsent. Det siste året har Rytmeklubben gitt ut offisielle remixer for Zayn Malik, Kelly Clarkson, Astrid S og Hoodboi, blant andre.

Rytmeklubben slapp i vår sin nyeste singel, «Like That», som på kort tid har fått over 4 millioner streams på Spotify.
facebook.com/rytmeklubben

BAYA
BAYA (Andrew Murray Baardsen) har raskt gjort seg bemerket som en av de mest innovative og konseptuelle artistene i det norske musikklandskapet. Hans debututgivelse «Oslo-Harlem» ble sluppet i februar via Luft Recordings og OBSCENIC (UK), og har allerede ført til konserter på SXSW, samarbeid med RBMA og stor interesse hos internasjonale musikk-nettsider.

Det som skiller BAYA fra resten av det elektroniske musikk-Norge, er ikke bare hans unike og komplekse produksjoner og uttrykk, men det sterke og personlige konseptet som ligger som en hjørnestein for alt som er BAYA.
facebook.com/officialBAYA/

PONETTE
Oslo-baserte Ponette debuterte i høst med EPen «I’m Alone» og ble med sin energiske og mørke pop-sound raskt plukket opp av NRK P3 som Ukas Urørt – med påfølgende ros fra selveste Röyksopp. Under årets by:Larm-festival markerte de seg med to suksessfulle konserter, og ble i samme forbindelse kåret som en av vinnerne av Forbildeprisen. Bandet høstet lovord fra skribenter i bl.a. Musikknyheter.no og Ny Musikk Hver Dag som karakteriserte musikken som “dansbar shoegaze”.

I april fulgte Ponette opp med singelen Freak, som fikk mye oppmerksomhet etter å ha blitt listet i Spotify sin globale «Fresh Finds» spilleliste.
facebook.com/ponetteband/

VERDENSROMMET
Verdensrommet har i løpet av sine 5 år lekt seg mellom sjangrene indie, jazz og hiphop. Bandet med Vetle Junker og Andreas Høvset i spissen begynte i 2012 å lage musikk sammen på gutterommet i Skien, og debuterte samme år med debutsinglene “Sidelengs” og “Nytt”, utgitt på Nabovarsel i Bergen. Singlene høstet god kritikk, og ble bl.a. valgt ut på Drowned in Sounds ‘årets singler’-liste. Bandet fulgte opp med sterke fremtredener på ByLarm, Hovefestivalen og Slottsfjell og større konserter på Blå i Oslo og Landmark i Bergen. Høsten 2015 kom deres selvtitulerte debutalbum – skrevet, spilt inn og produsert av bandet selv, og gjestet av bl.a. Chris Holm og Lars Vaular. ‘Verdensrommet’ ble svært godt mottatt av bl.a. Morgenbladet og Klassekampen.

Bandet slapp i år deres nye EP Problem på Vibbefanger og gjorde fullstappede releasekonserter i Bergen og Oslo. Til høsten skal kvintetten ut på en lengre turné og det hele begynner med Øya Klubbdagen på Dattera.
facebook.com/verdensrommetno

ELIDA HØGALMEN
Elida Høgalmens musikk er melankolsk og vár, og blander element fra ulike stilarter; dissonerende vokal-loops, arabiske skalaer og særegen vokal er stikkord. I løpet av kort tid har hun gjort seg bemerket med singelen “Winter Sun”, og hennes første EP er forventet høsten 2017.

Målet hennes er å formidle alle nyanser av melankolien, fra det såre og lavmælte, til det store og intense. Hennes søkende, insisterende og undrende stemme drar publikum inn i et forunderlig univers av følelser, og etterlater samtlige med gåsehud. Musikken har klare fellestrekk til Susanne Sundfør, Alice Boman og Beach House.
facebook.com/elidahogalmen/

FIEH
En gang i 2011 satt Sofie Tollefsbøl og lekte i Garageband på jenterommet på Eina i Oppland. Samtidig som skillene mellom Soul, RnB og hiphop ble stadig mindre på den amerikanske og norske musikkscenen, ble produksjonene hennes stadig mer lekne og mangefasetterte. Godt hjulpet av en vennegjeng med musikere fra Oppland startet hun Fieh, et moderne og hiphopinspirert soulband med opptil 10 musikere på scenen under konserter.

Som et ungt, dansbart og svindyktig liveband har Fieh allerede gjort seg godt bemerket på konsertscener og musikkblogger rundt omkring i landet. I mai 2016 spilte Fieh på Nattjazz, hvorpå Musikknyheter.no ga konserten 10/10 og skrev: «Uhyre sjelden har jeg blitt så til de grader slått i bakken og blitt så imponert og overbevist av nykommere på scenen.» Fieh er også med på Musikknyheter.nos liste over hvem de har mest tro på i 2017.
Bandet jobber for tiden med debutalbumet.
facebook.com/fiehfiehfieh/

Dattera klubbdagen17 49x70 original