Forsiden

Kalender

fredag 23. august
2 etg.

Oslo Afro Arts Festival: Poetry Night

Inngang: 170
Kl. 19:00

OAAF: POETRY NIGHT
Spoken Word er muntlig poesi, rap, stand-up, scenekunst og dagligtale – alt under en og samme paraply-betegnelse. Det er å ha ordet i sin makt og sjonglere med det. Spoken Word er å leke med lingvistikk, rytmikk, komedie og tragedie. Det er å kommunisere ved hjelp av redskaper man har klart å karre til seg og de instrumenter man har lært seg å beherske. Spoken Word er performance poesi og mye mer enn det. Kom og se!

I år presenterer Poetry Night: Thembe Mvula, Hanna Asefaw, Buntu og Rahel Marta B. I tillegg får vi nydelig videokunst av Miriam Firesewra Berhane Haile og den dyktige musikeren Vjolla er på plass for å tonesette lyrikken.

Afrikane er kveldens host, og skal lede oss gjennom kveldens program!

Poetry Night er et samarbeid mellom Oslo Afro Arts Festival og SLAM

//
THEMBE MVULA
Årets headliner er Thembe Mvula, en London-basert poet som utforsker de universale konseptene rundt kjærlighet, hjem og tap gjennom vakre ord. Hennes poesi lurer deg inn i en tilværelse av ro til tross for de skarpe sannhetene som svever rundt i rommet. Den Sør-Afrikanske poeten opptrer over hele Storbritannia, blant annet ved the Tate Modern art museum, SoFar Sounds London og TEDx. Hun var en av finalistene i UK poetry slam konkurransen på the Roundhouse i 2017, og er et medlem av the Roundhouse poetry collective. I år publiserte hun også sin debut poesisamling: “We that Wither Beneath”.

//
RAHEL BERAKI
Slampoeten Rahel Beraki har opptrådt på diverse scener i Oslo-området, blant andre Soria Moria, bikubekvelden på Det Norske Teateret, Parkteateret, Uhørt, Dramatikkens Hus og Sentralen. Talentet holder for øyeblikket på med en Bachelor med fokus på fortellerkunst hvor slampoesien står sentralt.

//
MIRIAM HAILE
Hailes arbeid og artistiske praksis fokuserer hovedsakelig på spørsmål rundt colonial archives, globalisering, migrasjon, diaspora identitet, språk, urban isolasjon, og grensepolitikk.
I dette politiske landskapet utforsker hun hvordan man forstår bilder i bevegelse som et viktig arkiv, og hun forsøker å skape en tverrfaglig dialog, ofte presentert gjennom multimedia installasjoner.

//
+HANNA
Hanna Asefaw er en artist fra Oslo. Gjennom eksperimentering av forskjellige uttrykksformer, blant annet poesi, sang og nysirkus, formidler hun historier om identitet, frigjøring og minnene som sitter fast i oss. Hun har tidligere opptrådt på scener som Nationaltheatret, Dramatikkens Hus, Parkteatret og Den Norske Opera og Ballett.

//
VJOLLA
Produsent og musiker Emiri er bosatt i Oslo, og har utfoldet seg på utallige instrumenter de siste 13 årene. Det hun har hovedsakelig jobbet med er funky El-gitar licks, groovy beats og Ableton live. Hun digger dansbar musikk, og er ellers å finne på scenen som SLAM!musiker for poeter der uttrykket kan variere fra ambience, hiphop, funk og pop. Det hele er ganske eksperimentelt og improviserende med andre ord. Akkurat sånn hun liker det.

//
BUNTU
Buntu Pupa er en Sør-Afrikansk poet, skuespiller, teater pedagog og grunnlegger av Ubuntu Dramaturgical Forum. Hans poesi omhandler de-seksuell vold, vold I hjemmet,
politikk, urettferdighet og lignende temaer. Han har delt scene med Nosizwe Baqwa på hennes siste plateutgivelse, og er å finne på Uhørt, Slam!kollektivet, Nordic Black og andre slam eventer. Han har også jobbet både på scene og film i Norge og Sør-Afrika


OSLO AFRO ARTS FESTIVAL (OAAF)
Oslo Afro Arts Festival (OAAF) er en pulserende musikkfestival som feirer Afro Arts: kunst og musikk med røtter fra afrikanske tradisjoner og kulturer. Festivalen foregår på ulike scener og lokasjoner på Grønland i Oslo.

Festivalen ønsker synliggjøre den enorme bredden som finnes i afrikansk kunst- og kulturarv, og være en plattform for dette.
Programmet består av konserter, spoken-word, dans, bokbad. workshops, debatter og arrangementer for barn og ungdom. I tillegg arrangerer vi Bakgårdsfest med konserter, marked, verksteder, matsalg og aktiviteter for barn og unge.

//
Poetry Night er støttet av FRITT ORD, OSLO KOMMUNE og KULTURRÅDET

Kjøp billetter her

64347241 2338298509596028 6515897118144593920 o