Forsiden

Kalender

tirsdag 09. august
bakgården

Dattera x Øya: KLUBBDAGEN 2022

Inngang: Gratis!
Kl. 16:00

I skrivende stund er det fellesferie og late dager i Oslo, men straks står august, Øyafestivalen 2022 og full kok i hovedstaden for tur! ❤
Tradisjonen tro arrangerer Dattera og Øya KLUBBDAGEN på Grønland 9. august, hvor unge lovende acts / morgendagens superstjerner innvier festivalen på stor scene under åpen himmel i bakgården.
Vi har linet opp et særdeles digg program til Klubbdagen på Dattera i år! Tirsdag 9. august under Øyafestivalen kan du se & høre fremtiden av norsk musikk hos oss, i denne rekkefølgen: 🎶
KLUBBDAGEN ØYA / DATTERA

Kl 1700 – Soju Princess
Soju Princess (Yvonne Ruyter) samler mørk, suggerende elektronisk musikk og urbane klubbkrefter. Hun kombinerer blant annet techno, tech house, hardstyle, trance, drum n bass, footwork og dekonstruert klubbmusikk. Settene karakteriseres som mørke, hypnotiserende og eklektiske med hardtslående bass som fellesnevner. Soju Princess er resident på den Berlinbaserte radiokanalen dead hype, halvparten av Klubb YumYum og denne dagen DJer hun før og etter konsertprogrammet i bakgården på Dattera.

Kl 1730 – DERIN THE DAD
Den bergenske hip hop-artisten Derin The Dad har gjort seg grundig bemerket i det lokale musikkmiljøet i Bergen de siste årene, og kyndige stemmer omtaler ham som en å følge med på. Over klassiske, 90-tallsinspirerte beats leverer Derin The Dad frekke raptekster med en særegen og leken flow. Derin sine tracks og engelske tekster gjør ham noe utradisjonell på den lokale scenen, med sin energiske karisma og scenetilstedeværelse.

Kl 1805 – FIJITRIP
Nykommeren Fijitrip sin essens er nærhet, teknologi, musikk og visuell kunst. Musikken har sitt utsprang i spekteret av følelser som kan oppstå når man er en ung person i en verden som faller sammen. Alle følelser er nødvendige, ingenting er for mye, det er alltid ekte.

Kl 1845 – SNELLE
Oslo-artisten Snelle ga ut debutsangen «Byjente» i 2020, etterfulgt av klubb-bangeren «Kjører vekk» og følsomme «Moody Mood». Hun leker med referanser til elektronisk klubbmusikk, hyper-pop og hip hop – og musikken hennes omtales som «alternativ hip-hop for sad girls». Natt og Dag beskrev Snelle slik: «dråper av trance liksom spretter ut fra høyttalerne og etterlater en tørst etter mer.» Etter å ha opptrådt på Bylarm, Kulturo (København) og Parkteateret tidligere i år, står festivalsommeren endelig for tur og vi gleder oss til å se Snelles energiske show på Dattera!

Kl 1920 – Tilla
Tilla gravde utrettelig i foreldrenes vinylsamling som barn, noe som har bidratt til å forme hennes vintage-inspirerte sound. Tillas sjelfulle stemme backes av fullt band, med dristige arrangementer fulle av groove og spirit. Hun har høstet lovord for singlene «Slow» og «Doomed», og er også aktiv som DJ på Oslos klubbscene.

1955 – Sid Hart
Talentfulle Sid Hart har slått seg opp på Oslos musikkscene med sine fantasifulle musikkvideoer og sårbare stemme. Sids musikk har sine røtter i singer-songwriter tradisjonen fra hjemlandet Nicaragua, med en dæsj av 90-tallspop og techno. Nå forbereder han seg på å slippe EP-en Boys In Love til høsten, hvor han lover å være enda mer ærlig og enda dansbar enn noensinne.

Kl 2030 – Maud
Bak pseudonymet Maud finner du den nordnorske artisten og produsenten Kristine Hoff. Bodø-jenta lokker deg inn i en drømmeverden av elektronisk pop med mørke beats, prosessert vokal og himmelske synther. I fjor slapp hun sitt selvtitulerte, egenproduserte debutalbum som høstet lovord i britisk, australsk og amerikansk musikkpresse. Maud er i disse dager aktuell med EP’en In My Haven og NRK P3-listede «Everything I Do». Den britiske bloggen A1234 skrev følgende om Mauds musikk: «The past few years Norway has produced some iconic musicians, ranging from Sigrid all the way to AURORA, and I wouldn’t be surprised if Maud finds her name with them in the future. She’s a gem in the Norwegian underground scene».

Kl 2115 – Full effekt presenterer: Martin Hazy, Kars og Angelo Reira
Martin Hazy er for mange kjent som 1/3 av trioen Dårlig Vane. Sammen med Amadou og Kikkan har gruppen levert en jevn strøm med hits siden gjennombruddssingelen «Gikk i bakken» fra 2017. Som soloartist har Martin sluppet banger etter banger de siste årene, du finner ham i storform på Dattera denne tirsdagen og han er straks aktuell med sin nye EP Ute av huset.
Stjerneskuddet Kars tok rapbransjen med storm i 2020 via bangeren «Anthem» sammen med Lars Vaular. I løpet av det siste året har den Bergensbaserte østlendingen levert en rekke lekre singler og slått seg opp som et av norsk hiphops mest spennende navn. Kars er for tiden aktuell med det kritikerroste samarbeidsprosjektet «Gatesport» sammen med Angelo Reira, og fremtiden er lys.
En av Bergens beste er tilbake på scenen med en godtepose av big tunes! Norske hiphop fans vet, Angelo Reira er sjelden vare, og hans flow og tekstunivers er som ingen andres. Med singlene «Tunnel visjon» og «Miami» beviser han igjen at han er noe av det råeste norsk rap har å by på.

Kl 2215-23 (slutt) – Soju Princess

294824155 10160248851119534 3475783315629245495 n