Forsiden

Kalender

onsdag 29. mars
2.etg

Boklansering: Hvorfor gikk jeg ikke? Om kjærlighet og psykisk vold

Kl. 19:00

Velkommen til lansering av Sanna Sarromaas bok “Hvorfor gikk jeg ikke? Om kjærlighet og psykisk vold”. Møt forfatteren i samtale med parterapeut, relasjonspedagog og forfatter Bjørk Matheasdatter.
OM BOKA
Vold er ikke bare fysisk, vold kan også være psykisk. Dette fikk Sanna Sarromaa erfare – da hennes kjæreste viste seg å være en manipulator.
Sarromaa skriver med utgangspunkt i egne opplevelser om hva som skjedde da kjærligheten ble et traume. Hennes selvbilde og selvtillit ble gradvis brutt ned og partneren fikk henne til å tro at hun ikke kunne leve uten ham. Han mishandlet henne emosjonelt og verbalt og snakket nedsettende om seksualiteten hennes. Sarromaa forklarer i boken begreper som gaslighting, voldsspiral og traumebånd og formidler kunnskap fra folk som jobber innen feltet.
Vold er et stort samfunnsproblem, og vi trenger mer kunnskap om temaet. For den vanligste reaksjonen når noen forteller at de har vært utsatt for partnervold er: Hvorfor gikk du ikke? Slik tenkte Sanna Sarromaa også, helt til hun selv ble den som ikke greide å bryte ut av et destruktivt forhold.
OM BJØRK
Bjørk Matheasdatter er parterapeut, relasjonspedagog og forfatter. Bøkene hennes «Å elske og bli elsket- hvordan ta vare på kjærligheten?» og «Å løfte og bli løftet – ta vare på gnisten i deg selv og andre.» trykkes stadig i nye opplag. Hun har vært fast spaltist i Dagbladet Magasinet gjennom ni år, Nå skriver hun om kjærlighet og relasjoner for Tara. Bjørk er intervjuet som fagperson i alle Sannas bøker.
Foto:
Sanna Sarromaa: Cecilie Owren
Bjørk Matheasdatter: Hans-Otto Tangen

328862958 700979161760810 6145914335757497003 n