Forsiden

Kalender

lørdag 27. januar
2 etg.

KENNETH ENGEBRETSEN // Releasekonsert

Inngang: 200,-
Kl. 21:00

BILLETTER: ticketmaster.no/event/561681

«Et av årets desidert viktigste norske rapalbum» - Klassekampen

Dette er KENNETH ENGEBRETSEN.

Groruddalens store rap-håp er endelig ute med sitt etterlengtede debutalbum, til store hyllester, og feirer med releasefest på Dattera – Lørdag 27. januar!

«SØNN AV KJELL» ble sluppet 1. desember via hans eget label, Groruddalen Records, produsert av duoen khat/hashish alias DJ Taus og Hele Fitta, og på Dattera får du altså se dem fremføre årets norske rapskive, up-close and personal. Hold av datoen!

«Alvorlig bra fra Groruddalen»- Dagsavisen

KENNETH ENGEBRETSEN ble utropt til «Norges eneste ekte rapper» av blekka NATT&DAG allerede i 2015, og ble nylig sammenlignet med Kendrick Lamar i både VG og Dagens Næringsliv (!). Ved siden av hustlingen på gatene som gir Kenneth en i norsk sammenheng unik gatetroverdighet, har han vært på rapradaren helt siden 2011-mixtapen «Baksiden av medaljen», som inneholdt kulthitten «For Groruddalen».

Siden den offisielle debutsingelen «Kenneth Engebretsen» vinteren 2015, har det også kommet en lang rekke singler og videoer, hele syv frem til nå, kanskje toppet av bangeren «Skuddår» sammen med OnklP og Chirag, men også perler som den melankolske duetten med Ando Woltmann (King Midas) på «Gule Lys», eller gatedokumentaren «Elefanten i rommet» (skutt i samarbeid med Erlik Oslo).

Den nyeste singelen, «Unge Engebretsen», blir hyllet av Klassekampen som «en av de hardeste og mest gripende oppvekstskildringene norsk musikk har kunnet tilby»

Som liveartist har Kenneth erfaring fra festivalscener som Hove, som oppvarmer for Young Jeezy, Action Bronson, Lars Vaular, Jaa9 & OnklP og Tommy Tee, samt en rad legendariske releasefester, avholdt på alt fra rockepuben Last Train og technoklubben Jaeger til puben på Veitvet Senter - nå står Dattera for tur!

FB-Event

ID: 20 år

Hs17 web engebretsen 1150x550px